Grensesprengende kjemi


Royal Society of Chemistry (RSC) utga i 2000 bøkene The Age of the Molecule og Cutting Edge Chemistry – moderne og spennende læreverk i kjemi beregnet på et nivå tilsvarende den videregående skolen. Nå kommer Cutting Edge Chemistry på norsk i bokform.

Bøkene fikk stor oppmerksomhet i Storbritannia, og Cutting Edge Chemistry fikk blant annet «The Educational and College category of the British Book Design and Production Award 2001». Cutting Edge Chemistry, som ble sendt til alle skoler og «college» i Storbritannia, fokuserer på den ekstreme utviklingen som har skjedd innenfor de kjemiske vitenskaper i det 20. århundre. Den tar oss også med på en reise gjennom historien fra den gang filosofer og alkymister var enerådende på kjemiens scene og fram til dagens grensesprengende kjemi.

På norsk

På tross av at bokprosjektet kostet RSC et syvsifret beløp i norske kroner, har Norsk Kjemisk Selskap (NKS) fått tillatelse til, vederlagsfritt, å oversette Cutting Edge Chemistry til norsk. Arbeidet er et dugnadsprosjekt i regi av Hovedstyret i NKS, i samarbeid med redaktøren av Kjemi. Den norske utgaven har fått navnet «Grensesprengende Kjemi».

Først artikkelserie – nå i bokform

Den norske utgaven ble i første omgang presentert som en artikkelserie gjennom ti utgaver av Kjemi og årgangen ble sendt vederlagsfritt til landets videregående skoler med kjemi på fagplanen. Nå kommer «Grensesprengende Kjemi» i bokform. Boken tar oss gjennom de ulike deler av dagens moderne kjemi, og innholdet er både nyttig og spennende presentert for dagens kjemi-studerende. Samtidig er boken «underholdende» lesning for dem som leste sin basis-kjemi for mange år siden.

Les hva andre sier: Anmeldelse i Teknisk ukeblad    Omtale på naturfag.no

196 sider. Pris i bokhandel kr. 150,- (pluss porto og omkostninger) . ISBN: 82-91294-02-X (ISBN fra 2007: 978-82-21294-02-5)

Last ned utdrag fra boken som pdf-filer:
Innholdsfortegnelse (pdf)   Innledning (pdf)   Eksempelside (pdf)   Forside (pdf)

De engelske bøkene kan skaffes fra Royal Society of Chemistry .
The Age of the Molecule; ISBN 0-85404-945-2. Cutting Edge Chemistry; ISBN 0-85404-914-2


Bestilling

Jeg ønsker å bestille boken «Grensespengende kjemi».
Pris ved internett-bestilling: kr. 100,-. (Porto og omkostninger tilkommer). Fyll ut alle feltene.

Hvis det passer
For sporing av forsendelse