Digitalt høstarrangement 2024

NKS faggruppe for kjemiundervisning inviterer til digitalt høstarrangement torsdag 19. september 2024. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

18.00: Velkommen v/ NKS faggruppe for kjemiundervisning

18.05: Differensiert undervisning på vitensenteret. Ved Safina de Klerk, kjemiingeniør og leder for Oslo Vitensenter.

  • I denne sesjonen skal Safina de Klerk ta oss gjennom hvordan vitensenteret differensierer kjemiundervisningen for hele bredden i klasserommet gjennom praktisk kjemi, analog «gamification» og tverrfaglighet.

18.50: Hva svarer elevene på drøftingsoppgaven (oppgave 9) på Kjemi 2 eksamen? Ved Haakon Bleka, lektor i kjemi og matte og tidligere masterstudent ved Seksjon for kjemididaktikk ved Kjemisk institutt, UiO

  • Våren 2023 ble det introdusert en ny type drøftingsoppgave som en del av langsvarsoppgavene i del 2 på kjemi 2 eksamen (oppgave 9). I min masteroppgave undersøkte jeg hvordan 42 elever svarte på langsvarsoppgaven, og i denne økta ønsker jeg å presentere funn og resultater fra masteroppgaven og dele mine erfaringer og tanker rundt langsvarsoppgaven og det elevene svarte i undersøkelsen min.

Påmelding innen onsdag 18.september: https://nettskjema.no/a/443143. Alle påmeldte får tilsendt en lenke til samlingen den 19. september.