Employment Survey – Frist 31.3.17

ESEC2 – 2nd Employment Survey for European Chemists

Norsk Kjemisk Selskap oppfordrer alle kjemikere til å svare på denne store arbeidsmarkedsundersøkelsen i regi av EuCheMS.

Frist: 31. mars

Lenke til undersøkelse

Dette er den andre undersøkelsen i regi av EuCheMS som ser på arbeidssituasjonen for kjemikere og kjemiingeniører i Europa. Spesielt kartlegges arbeidsmarkedsbehov, og hva som ansees som viktige kriterier i tilretteleggelse av en vellykkede karrierer for nyutdannede.

Den første undersøkelsen ble gjennomført i 2015 og er fritt tilgjengelig fra Chemistry – A European Journal 21 (2015) 9921–9935 (DOI: 10.1002/chem.201501364). Den nåværende ESEC2 undersøkelsen foregår parallelt og i samarbeid med American Chemical Society. ESEC2 er støttet av European Chemical Industry Council (CEFIC). Undersøkelsen utføres i regi av European Chemistry Thematic Network Association (ECTN) og European Association for Chemical and Molecular Sciences (EuCheMS).

Undersøkelsen er anonym og tar ca. 5 minutter å gjennomføre, det kan velges mellom Norsk eller Engelsk språk. Ingen personlige data vil offentliggjøres.

Når undersøkelsen er gjennomført er det ikke mulig å gjøre endringer i ettertid, så være nøye å fyll ut fullstendig før levering. Hvis du ønsker å motta en personlig kopi av rapporten, kan du legge inn e-post adressen etter at undersøkelsen er levert (det er ikke noe kobling mellom innsendt skjema og e-post adresse som oppgis). For å unngå inkompatibilitet mellom ulike nasjonale vilkår (programmer, sertifikater, grader) brukes internasjonal klassifisering (UNESCO, EU).

Hvis du har noen spørsmål angående spørreskjemaet, kan du kontakte din nasjonale kontaktpunktet for ESEC2 (oyvind.mikkelsen@chem.ntnu.no).